Dirk Nowitzki još tri godine u Dallasu
Foto: EPA

Produžio ugovor

Dirk Nowitzki još tri godine u Dallasu

M. Šljivak

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki produžio ugovor s Dallas Mavericksima.

Velika zvijezda NBA lige i njemačke reprezentacije dogovorila je saradnju s Mavsima za tri naredne godine, a vrijednost ugovora je 30 miliona dolara.

Nowitzki će tako, vjerovatno, kompletnu karijeru provesti u Dallasu, gdje je stigao 1998. godine. U novom ugovoru stoji da može napustiti tim nakon dvije godine, ali posebna je stavka da ne može biti mijenjan u drugi tim.

Mavse je Nowitzki vodio do titule NBA prvaka 2011. godine, a ako ostane do kraja novog ugovora u dresu tima iz Dallasa, Nijemac će čak 19 sezona provesti u istom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.