Dirk Nowitzki najbolji strani strijelac NBA u historiji

Ukupno deveti na vječnoj tabeli

Dirk Nowitzki najbolji strani strijelac NBA u historiji

Dirk Nowitzki bio je ključni igrač Dallasa u novoj pobjedi protiv Sacramento Kingsa. Njegov tim slavio je sa 106:98, ali to nije sve po čemu će se pamtiti ovaj duel.

Fantastični Nijemac ubacio je 23 poena u pobjedi svog tima i tako postao najefikasniji neamerički strijelac NBA lige u historiji te se izjednačio na devetom mjestu vječne liste strijelaca. Do sada je ta čast pripadala Nigerijcu Hakeemu Olawuyonu.

"Ovo je velika čast, posebno zbog toga što sam sve to napravio pred svojim navijačima. Izuzetno mi je drago što isa svojih 36 mogu igrati na ovoj razini. Dok me zdravlje služi želim napredovati i postajati još veći", rekao je Nowitzki.

Dirk Nowitzki je u svojoj NBA karijeri postigao 26,953 poena i živa je legenda njemačke i svjetske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.