Divac "rasprodaje" Kingse

Novi trejdovi Sacramenta

Divac "rasprodaje" Kingse

M. Šljivak

Generalni menadžer Sacramento Kingsa Vlade Divac odlučio je da potpuno renovira tim.

On je sinoć tokom All Stara napravio neviđen potez. Trejdovao je prvu zvijezdu tima DeMarcusa Cousinsa u New Orleans Pelicanse, ali do kraja roka za razmjenu igrača 23. februara, još nekoliko igrača će napustiti Kingse.

Sljedeći na listi za odlazak su Arron Afflalo, Darren Collison i Ben McLemore. Divac će do kraja roka u četvrtak pokušati da trejduje ovaj trio, te bismo do kraja sezone tim iz Kalifornije mogli gledati u posve drugom izdanju i sa kompletno izmijenjenim timom.

Sacramento je ove sezone igrao nešto bolje u odnosu na prošle sezone. Trenutno su deveti tim Zapadne konferencije sa omjerom od 24 pobjede i 33 poraza, ali su imali dobre šanse za plasman u doigravanje. 

Ipak, nakon odlaska Cousinsa i silnih trejdova koji će tek uslijediti, teško da će Kingsi do kraja sezone išta novo napraviti, pa će do kraja sezone vjerovatno biti tim koji će imati većinu poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi