Dobar nastup Nurkića, novi poraz Nuggetsa

Denver izgubio

Dobar nastup Nurkića, novi poraz Nuggetsa

M. Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su od Golden State Warriorsa u predsezonskoj utakmici rezultatom 104:101, uz jako dobru partiju Jusufa Nurkića.

Od samog početka utakmice Denver je bio bolji na parketu. Vodili su Nuggetsi gotovo cijelim tijekom prve četvrtine nakon koje su imali pet poena prednosti, 34:29.

Tim iz Colorada je odlično krenuo u drugu dionicu. Velikom serijom od 17:4 dolaze do 16 poena prednosti na sredini igre u drugoj četvrtini (51:35), ali se Warriorsi ipak uspijevaju vratiti i na odmor otići sa samo minus devet, 62:53.

Lagano su Nuggetsi održavali prednost u trećoj dionici (85:72), da bi u posljednjoj dionici ipak dozvolili Golden Stateu da se vrati i da susret uvede u neizvjesnu završnicu

Sami finiš meča pripao je Warriorsima. Uspjeli su da preokrenu rezultat u svoju korist i da dođu do pobjede u ovom susretima.

Jusuf Nurkić je za 21 minutu na parketu ubacio pet poena uz osam skokova i tri blokade.

Wilson Chandler i Timofey Mozgov su upisali po 18 poena za Denver, dok je na drugoj strani blistao James Michael McAdoo sa 20 poena, a Klay Thompson je ubacio 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.