Dobar nastup Nurkića u porazu Portlanda

Warriorsi na korak od prolaska u drugu rundu

Dobar nastup Nurkića u porazu Portlanda

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa porazili su Portland sa 119:113 na gostovanju i došli do prednosti od 3:0. 

Utakmicu u Moda centru riješio je Stephen Curry koji je odigrao fantastičnu posljednju četvrtinu. Kada je trebalo, Curry je povukao i poentirao

Portland je sjajno otvorio utakmicu i već nakon prve četvrtine imao prednost od sedam poena prednost. Domaći su u drugom periodu sjajnom igrom prvenstveno bekovskog para Lillarda i McColluma došli i do 17 poena prednosti, ali Warriorsi su uspjeli do poluvremena smanjiti zaostataak na 13 poena (67:54). 

U nekoliko uvodnih minuta treće četvrtine igralo se koš za koš. Onda slijedi veliki povratak Warriorsa koji u samo nešto više od četiri minuta se vraćaju iz minusa od 16 poena i stižu do vodstva poenima McGeea dva minuta prije kraja trećeg perioda (85:83). U ovom dijelu utakmice se posebno istakao Klay Thompson koji je šutevima sa distance rešetao koš Blazersa. Portland uspijeva do kraja perioda da se vrati u minimalnu prednost (88:87). U posljednjem periodu Golden State ponovo prelazi u vodstvo. Warriorsi su imali osam poena prednosti na četiri minuta prije kraja utakmice. Portland uspijeva da prepolovi prednost na četiri poena deficita (106:110) na minut i po prije kraja utakmice. A onda na scenu stupa jedan od najboljih igrača svijeta Stephen Curry koji postiže tešku trojku za sedam poena prednosti. Lillard na 13 sekundi prije kraja je uspio poentirati i smanjiti deficit na četiri poena (111:115), ali je na drugoj strani fauliran Curry koji je oba puta siguran sa linije slobodnih bacanja (111:117) i time je pitanje pobjednika riješeno.

Golden State je predvodio Steph Curry koji je ubacio 34 poena i imao osam asistencija, te četiri skoka. Klay Thompson je postigao 24 poena, Andre Igoudala je dodao 16 poena a JaVale McGee 14 poena.

Kod Portlanda se istakao CJ McCollum sa 32 poena i šest skokova. Damian Lillard je dodao 31 poen, uz sedam skokova i četiri asistencije. Evan Turner je ubacio 17 poena, uz osam skokova. 

Bh. centar Jusuf Nurkić vratio se na parket nakon povrede fibule koju je zabodio prije 20-ak dana. On je na parketu proveo 17 minuta i za to vrijeme ubilježio 2 poena, 11 skokova, četiri asistencije te jednu blokadu.

Četvrta utakmica serije igra se u noći ponedjeljak na utorak od 4:30 sati.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi