Dobar otpor, ali ipak poraz Cedevite od Valencije

Musa nije igrao

Dobar otpor, ali ipak poraz Cedevite od Valencije

Košarkaši Valencije pobijedili su večeras u Zagrebu Cedevitu sa 89:86 u okviru Top 16 faze Eurocupa.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj košarci, a Cedevita je na kratki odmor otišla sa pola koša prednosti (23:22). Ipak, u nastavku meča, tačnije u drugoj dionici, Valencia je zaigrala nešto bolje pa su taj period riješili u svoju korist sa 23:16 te su na poluvrijeme otišli sa prednošću od šest poena.

Drugo poluvrijeme donosi nešto bolju igru domaćih u trećoj i gostiju u četvrtoj četvrtini. Cedevita je treću dionicu riješila u svoju korist sa 26:19 i preuzela vodstvo, ali Valencia je ipak odigrala bolje posljednji period pa su na kraju slavili pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Bojan Dubljević sa 17 poena, dok je Pierre Oriola postigao dva poena manje. Kod Cedevite, najviše se istakao Ryan Boatright koji je postigao čak 37 poena, ali to nije bilo dovoljno za njegov tim da slavi pobjedu. Naš reprezentativac Džanan Musa nije igrao ovaj meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi