Dobar učinak naših igrača
Bremer je pomogao Krasnyeu da dođe do pobjede

Eurochallenge

Dobar učinak naših igrača

U utakmicama trećeg kola Eurochallengea naši igrači su imali sildan učinak. Najviše razloga za slavlje imali su Nemanja Gordić i Ernest Bremer koji su slavili pobjede.

U grupi I obe pobjede su upisali domaći timovi. Gottingen je bio ubjedljiv protiv Eiffel Towersa sa 89:69 uz odličnu utakmicu Jacobsena koji je ubacio 22 poena, a Richardson je postigao 20 kod Towersa. U drugoj utakmici Krasnye je bio bolji od Proteasa sa 70:67. U pobjedničkom timu je naš reprezentativac Ernest Bremer upisao 9 poena, 4 asistencije i 4 skoka.

Zagreb je napravio odličan posao pobjedom u gostima kod Artlanda sa 72:70. Krunoslav Simon je sa 16 poena i 13 skokova predvodio Zagreb do pobjede, a bivši igrač Bosne Darren Fenn je kod Dragonsa upisao 22 poena. FMP je upisao i treću pobjedu, ovaj put na gostovanju kod Liegea (77:72). Protić je sa 19 poena predvodio FMP, a Andrija Stipanović je kod Liega upisao 6 poena i 5 skokova.

Nemanja Gordić je upisao 11 poena, 2 skoka i 2 asistencije u pobjedi Budućnosti nad Apoelom (89:76). Na drugoj strani kod Apoela je Aleksandar Radojević ubacio 7 poena. Scavolini je trećom pobjedom ostao na čelu grupe K. Talijanski klub je bio bolji od Chalona sa 88:83 uz odličnu igru Erika Williamsa koji je upisao 20 poena i 11 skokova.

U grupi L obe pobjede su slavili gosti. Banvit je bio bolji od Eniseya sa 82:77. Kod Banvita je Lance Williams upisao 18 poena i 7 skokova. Roanne je bio najubjedljiviji tim večeri slavivši pobjedu kod Antwerpena (89:70).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.