Dobra partija Nurkića, ali Denver upisao novi poraz

NBA liga

Dobra partija Nurkića, ali Denver upisao novi poraz

E. Škorić

Washington Wizardsi su sinoć sa 92:85 savladali Denver Nuggetse.

Washington je u Verizon Centru uz dosta muke pobijedio Nuggetse, koji su imali sjajan početak i nakon prve četvrtine vodili su 29:18.

Gosti nisu ispuštali prednost sve do nekoliko minuta prije kraja treće četvrtine, kada Wizardsi konačno dolaze do preokreta. Na kraju iste je bilo 75:73.

U četvrtoj dionici domaćin je zagospodario parketom, pa je na kraju mirno ušao u završnicu i slavio sa sedam razlike, rezultatom 92:85.

Bradley Beal je sa 26 poena i pet asistencija predvodio Wizardse, dok su Markus Morris i John Wall dodali po 15 poena. Nikola Jokić je sa 17 poena i 11 skokova bio najbolji Denverov igrač, a Danilo Gallinari je ubacio 14 poena. Jusuf Nurkić je za 20 minuta ubacio 13 poena uz sedam skokova, jednu asistenciju i četiri izgubljene lopte.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi