Dobra partija Nurkića u pobjedi Denvera nad Minnesotom

Osam poena i osam skokova našeg internacionalca

Dobra partija Nurkića u pobjedi Denvera nad Minnesotom

A. Beganović

Denver Nuggetsi, čije boje brani i bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, sinoć su na domaćem terenu savladali Minnesotu (106:102).

Košarkaši Denvera u duelu sa Minnesotom su opravdali ulogu favorita, te su u samoj završnici stigli do pobjede.

Istina, posljednjeplasirana ekipa Zapadne konferencije pružila je dobar otpor, pa se u samu završnicu ušlo pri neriješenom rezultatu (96:96). No, posljednja dionica susreta pripala je domaćim košarkašima, koji su na kraju slavili sa 106:102).

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Kenneth Faried sa 26, te Wilson Chandler sa 23 poenom, dok su Thaddeus Young sa 23, te Andrew Wiggins sa 22 poena bili najefikasniji kod Minnesote.

Jusuf Nurkić je pružio dosta dobru partiju. Na parketu je proveo 14 minuta i pritom je imao učinak od osam poena i isto toliko skokova. Za dva poena Nurkić je gađao 3/4, dok je s linije slobodnih bacanja imao učinak 2/4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti