Dobra partija Nurkića u porazu Denvera

Utah Jazz bolji od Nuggetsa

Dobra partija Nurkića u porazu Denvera

E. Čaušević

Košarkaši Denvera sinoć su poraženi na gostujućem parketu od Utah Jazza sa 105:98.

Utah je bez većih problema ostvario pobjedu u meču protiv Nuggetsa. Prvu dionicu domaći su dobili sa 24:21, dok se na odmor otišlo pri vodstvu Utaha rezultatom 49:47.

U drugom poluvremenu domaći su zaigrali još bolje, a pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon treće dionice koju je Utah dobio sa 33:16. U posljednjoj četvrtini Denver je pokušao napraviti čudo i doći do preokreta, ali su na kraju poraženi sa sedam poena razlike (105:98).

Najefikasniji ekipi Utaha bio je Gordon Hayward koji je ubacio 32 poena, te je upisao četiri skoka. U ekipi Denvera istakli su se Will Barton i Wilson Chandler koji su ubacili po 20 poena.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 13 minuta. Nurkić je ubacio osam poena, te je upisao četiri skoka i jednu asistenciju u porazu svoje ekipe u Salt Lake Cityju.

NBA liga:

Utah Jazz - Denver Nuggets 105:98

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 106:107

Toronto Raptors - Atalanta Hawks 128:84

Memphis Grizzlies - LA Lakers 103:100

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 107:82

Portland Trail Blazers - Miami Heat 99:92

Golden State Warriors - Phoenix Suns 138:109

Charlotte hornets - Minnesota Timberwolver 125:120

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi