Dobra skakačka noć za Nurkića, Denver bolji od Clippersa

NBA predsezona

Dobra skakačka noć za Nurkića, Denver bolji od Clippersa

U pripremama za nadolazeću sezona košarkaši Denver Nuggetsa rezultatom 104:93 savladali su LA Clipperse, a u redovima sastava iz Denvera na terenu je 17 minuta proveo mladi bh. centar Jusuf Nurkić. 

Iako je postigao svega četiri poena Nurkić je pružio jednu dobru partiju, pogotovo u skakačkom smislu. Popularni Juka je u meču koji se igrao u Mandalay Bay Events Centru u Las Vegasu zabilježio devet skokova, od čega sedam u odbrani i dva u napadu, a pored toga ima je i dvije uspješne asistencije.

Najefikasniji u Nurkićevom timu bio je Kenneth Faried sa 19 poena, dok je u redovima poražene ekipe najučinkovitiji bio Blake Griffin sa 27 poena. Četiri manje od svog saigrača postigao je Jamal Crawford.

Rezultati:
Denver Nuggets - LA Clippers 104:93
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 100:104
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 95:84
San Antonio Spurs - Miami Heat 108:111 (nakon produžetaka)
Indiana Pacers - Dallas Mavericks 98:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.