Dobre igre uz poraze Vasiljevića i Bavčića

15. kolo HEBA liga

Dobre igre uz poraze Vasiljevića i Bavčića

Prvi dan 15. kola košarkaške HEBA lige donio je odlične igre naših internacionalaca Saše Vasiljevića i Edina Bavčića. Koliko su njihove prezentacije bile na vrhunskom nivou, toliko su i njihovi timovi podbacili u ovom aktuelnom kolu prvenstva Grčke.

Saša Vasiljević je u porazu Icarusa na gostovanju kod Peristerija (81:69) postigao 15 poena ( za dva 2/4, za tri 3/6, slobodna 2/2, 3 asistencije). Sve ovo nije bilo dovoljno da Icarus dođe do pobjede. Tim za koji nastupa Vasiljević odlično se držao tokom prvog poluvremena. Imali su vodstvo od jednog poena (37:38). Međutim, loša igra u trećem periodu (20:10) odlučila je pobjednika u ovom susretu. Šteta za našeg internacionalca, jer je je učinak Vasiljevića bio najbolji od kada je stigao u Grčku.

Edin Bavčić je sa Dramasom u porazu od Panathinaikosa (101:72) postigao 16 poena. Michelle je dodao 22 i Caralambides 19 poena, ali sve to uz jedino vodstvo (9:12) tokom prve četvrtine KAOD-u nije bilo dovoljno protiv ekipe Željka Obradovića. Panathinaikos uz agresivnu igru Logana i Perperogloua ide u brzinu više i već u 25. minuti je 20 razlike za Panathinaikos (66:46). Logan je u domaćem timu postigao 21 poen, dok je Calathes uz 16 poena dodao i 6 asistencija.

Kolossos je protiv Arisa (70:64) dokazao da je u odličnoj formi ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.