Dobro izdanje Teletovića, Netsi ipak poraženi u Torontu
Foto: ESPN

Raptorsi izjednačili seriju

Dobro izdanje Teletovića, Netsi ipak poraženi u Torontu

E. Škorić

Košarkaši Toronto Raptorsa izjednačili su seriju prvog kruga doigravanja protiv Brooklyn Netsa na 1:1 pošto su sinoć slavili sa 100:95.

Raptorsi su u prvom susretu pred svojim navijačima poraženi od Netsa, pa im je sinoć preostalo jedino da pobijede kako bi zadržali šanse da izbore prolaz.

Otvaranje utakmice pripalo je Netsima, ali su Raptorsi imali vodstvo na kraju prve četvrtine (21:19). Prednost domaći nisu ispuštali niti kroz drugu dionicu u kojoj su imali i dvocifrenu prednos (+11). Na odmor se otišlo kod rezultata 45:39. 

Gostujući košarkaši prelaze u vodstvo u trećoj četvtini, te u posljednjih 12 minuta ulaze s prednošću 66:64. Nekoliko preokreta u četvrtoj dionici, odnosno početkom iste, a onda su Raptorsi ponovo preuzeli kontolu nad utakmicom i na krilima sjajnog DeMara DeRozana na kraju slavili sa 100:95. Bilo je malo neizvjesnosti u posljednjih 60 sekundi, no domaći nisu posustajali.


DeRozan je ubacio 30 poena, Amir Johnson 16 uz 9 skokova,Jonas Valanciunas je ubacio 15 poena uz 14 skokova, a Kyle Lowry 14 uz 9 skokova i 6 asistencija. Kod Netsa je sa 18 poena naejfikasniji bio Joe Johnson.

Deron Williams je ubacio 15 poena uz pet asistencija. Naš reprezentativac Mirza Teletović bio je odličan sa 14 poena (5-11 šut iz igre, 3-6 za tri poena) i jednim skokom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.