Domercant 10 poena, Montepaschi vodi 2:0
Henry Domercant

Košarkaško prvenstvo Italije

Domercant 10 poena, Montepaschi vodi 2:0

Montepaschi iz Siene poveo je sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji košarkaškog prvenstva Italije protiv Scavolinija, dok je La Fortezza bila bolja od Benettona i izjednačila na 1:1 u seriji.

Aktuelni prvak i objektivno najbolja italijanska ekipa, Montepaschi iz Siene nije imao većih problema ni u drugom susretu četvrtine finala sa Scavolinijem Ekipa za koju nastupa povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Henry Domercant savladala je Scavolini sa 77:68, a bh. internacionalac ubacio je deset poena u pobjedi svoje ekipe.

Drugi četvrtfinalni dvoboj između La Fortezze i Benettona daleko je zanimljiviji i izjednačeniji. Ekipa iz Bologne slavila je večeras na svom parketu sa 94:81 i tako poravnala u seriji na 1:1.

Rezultati

Scavolini - Montepaschi  68:77
La Fortezza - Benetton  94:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.