Domercant uspješniji od Nešovića

Košarkaška Euroliga

Domercant uspješniji od Nešovića

Večeras je odigrano šest susreta šestog kola ULEB košarkaške Eurolige. Partizan je u neizvjesnoj završnici savladao Efes Pilsen, dok je Prokom, za koji nastupa Aleksej Nešović poražen od Montepaschia.

Utakmica između Prokoma i Montepaschia ujedno je donijela i dvoboj dva bh. internacionalca. Aleksej Nešović odigrao je veoma dobro za poražene domaćine, te je u porazu svog tima (71:83) ubacio 12 poena, te imao i šest skokova.

Henry Domercant je, s druge strane, započeo u startnoj petorci Montepaschija, te je za 23 minute provedene na parketu ubacio osam poena i imao četiri skoka.

Partizan je vodio tokom čitavog susreta sa Efes Pilsenom, te su beogradski crno-bijeli došli do pobjede (83:77). U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Rašić sa 18 poena, dok je Efes predvodio Kerem Gonlum sa 14 poena.

Rezultati
Olympiacos - Air Avellino 91:66
Le Mans - Unicaja    55:87
Asseco Prokom - Montepaschi 71:83
Panionios - Real Madrid 68:66
AJ Milano - CSKA 80:79
Partizan - Efes Pilsen 83:77

 

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.