Domercantu otkaz nakon 20 dana

Zbog povrede stopala

Domercantu otkaz nakon 20 dana

M. Šljivak

Nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH, Amerikanac Henry Domercant, napustio je rumunsku ekipu Cluj-Nopoca i to nakon samo 20 dana.

Iskusni 37-godišnji košarkaš dobio je otkaz zbog povrede stopala, a rumunski tim će umjesto njega potražiti drugo rješenje na poziciji beka šutera.

Domercant je tako ostao bez kluba, a kako je nakon jednogodišnje pauze odlučio da nastavi karijeru, sigurno je da će potražiti novu sredinu u narednom periodu.

Nekadašnji reprezentativac BiH  iza sebe ima uspješnu i bogatu karijeru u Evropi. Igrao je za velike klubove poput Olympiacosa, Unicsa, Efesa, Galatasaraya, a posljednji klub u kojem je nastupao je Idaho Stampede, koji se takmiči u razvojnoj NBA ligi.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Domercant je nastupao na prvenstvima Starog kontinenta 2005. i 2011. godine i vjerovatno je najbolji naturalizovani košarkaš koji je obukao bh. dres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi