Dominantni Mirotić i trojka Moorea previše za Westbrooka

Preokret Bullsa protiv Thundera

Dominantni Mirotić i trojka Moorea previše za Westbrooka

M. Šljivak

Još jednu fantastičnu noć u NBA ligi imao je sjajni bek Oklahome Russell Westbrook, ali je Oklahoma u ludoj završnici poražena u United Centru od Chicago Bullsa rezultatom 108:105.

Zanimljiv meč ponudila su ova dva tima. Nakon prve dionice Thunder je zahvaljujući Westbrooku i Sergeu Ibaki imao 12 poena prednosti (30:18), ali su Bullse u igri držali Pau Gasol i Mike Dunleavy.

Do poluvremena se prednost tima iz Oklahome istopila, a na odmor se otišlo s dva poena prednosti u korist Thundera, 50:48.

Nastavak meča također donosi sjajnu košarku. Westbrook i Ibaka s jedne, te Gasol i Dunleavy s druge strane su bili nezaustavljivi. Nakon tri četvrtine Thunder je imao sedam poena prednosti, 79:72.

Gasolu i Dunleavyju pridružio se Nikola Mirotić s nekoliko važnih poena. Uspjeli su Bullsi uvesti meč u neizvjesnu završnicu, imali su napad za vodstvo, kojeg pogađa E'twan Moore za vodstvo 107:105.

Westbrook zatim gubi loptu u napadu za pobjednički šut, a Mirotić s linije slobodnih bacanja potvrđuje pobjedu Bullsa, 108:105.

Nikola Mirotić je predvodio Bullse sa 26 poena, Pau Gasol i Mike Dunleavy su dodali po 21, dok je na drugoj strani Russell Westbrook ubacio 43, a Serge Ibaka je dodao 25 poena.

Kod Chicaga vrijedi istaći i E'twana Moorea koji je pored ključne trojke imao i rekord karijere od 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti