Dončić najbolji mladi igrač Eurolige

Zvijezda u usponu

Dončić najbolji mladi igrač Eurolige

Košarkaš Reala Luka Dončić proglašen je za "Zvijezdu u usponu" Eurolige.

U izboru su učestvovali treneri svih 16 timova, a slovenački vunderkind je jednoglasno izabran za najboljeg u sezoni 2016/2017. Trofej "Zvijezda u usponu" se dodjeljuje najboljem mladom igraču Eurolige, koji prije početka sezone nije napunio 22 godine.

Drugo mjesto zauzeo je mladi centar Darussafake Ante Žižić, dok su treće mjesto podijelili Marko Gudurić iz Crvene zvezde i košarkaš Baskonije Ilimane Diop.

Dončić je ove sezone odigrao 33 utakmice u Euroligi, na kojima je prosječno bilježio 8.1 poen, 4.5 skokova i 4.3 asistencije. 

Njegov tim izborio je plasman na Final Four u Istanbulu. U polufinalu Madriđani će snage odmjeriti sa ekipom Fenerbahčea.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi