Dončićev otac: Srbija nije htjela mog Luku

Pogrešna procjena...

Dončićev otac: Srbija nije htjela mog Luku

Slovenac Luka Dončić na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pokazao je zašto nosi epitet najboljeg mladog igrača na starom kontinentu. 

Dončić na parketu teroriše protivničke odbrane i najzaslužniji je za plasman Slovenije u polufinale, međutim malo je poznato da je ovaj mladi košarkaš umjesto za "zmajčeke" mogao igrati za Srbiju.

Lukin otac Saša, bivši košarkaš, otkrio je kako u Srbiji na njegovog sina nisu na vrijeme obratili pažnju. 

"Nikada. Nikada niko nije zvao, kontaktirao... Sada vjerujem da bi svi voljeli da igra za sve reprezentacije, to je normalno. Slična priča je i sa Goranom Dragićem, ali nas nikad niko nije zvao", kazao je za Mocartsport stariji Dončić, koji, pored slovenačkog, ima i srpsko državljanstvo.

Srbija je, dakle, mogla da ima najbolji bekovski par Eurobasketa, no to je danas pusti san... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi