Double-double Nurkića u gostujućoj pobjedi Denvera

Najbolja partija u sezoni

Double-double Nurkića u gostujućoj pobjedi Denvera

Jusuf Nurkić je sinoć sa svojim Denverom stigao do gostujuće pobjede protiv Detroita rezultatom 103:92.

Naš košarkaš je bio jedan od najboljih igrača utakmice, koju je završio sa 16 poena i 11 skokova, dodavši tome dvije asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Nurkić je na parketu proveo 24 minute, a zanimljivo je da je svih 16 poena postigao iz igre uz samo četiri promašaja (8/12). Vrijedi istaći da je ovo bila njegova najbolja partija u ovoj sezoni jer je postavio lični rekord sezone u poenima i skokovima. 

Za Denver je ovo bila treća pobjeda u posljednje četiri utakmice, a od Nurkića su bila efikasnija samo dva igrača: Barton sa 20 i Morris sa 19 poena.

NBA:

Detroit - Denver 92:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi