Double-double Stipanovića, Trabzonspor izgubio

TBL

Double-double Stipanovića, Trabzonspor izgubio

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora poraženi su u 24. kolu TBL lige na domaćem parketu od Pinar Karsiyake rezultatom 75:73.

Početak susreta potpuno pripada Karsiyaki. Odigrali su odličnu prvu četvrtinu. Limitirali su Trabzon na samo devet poena, te su nakon deset minuta igre imali 11 poena prednosti, 20:9.

Fantastično Trabzon otvara drugu četvrtinu. Serijom od 14:2 dolaze do vodstva (23:22), ali gosti ubrzo vraćaju prednost. Do odmora su ponovo otišli na dvocifrenu razliku, 41:29.

Održavali su gosti prednost tijekom treće dionice. Iako je Trabzon u jednom trenutku stigao do minus dva, u posljednjih 10 minuta se ušlo sa plus 10 u korist Pinara, 57:47.

Međutim, ekipa Nenada Markovića je uspjela da uvede meč u neizvjesnu završnicu. Hardy je na sedam sekundi do kraja pogodio trojku za izjednačenje (73:73), ali Pinar preko Dixona pogađa za dva i dolazi do pobjede u posljednjoj sekundi meča.

Bh. reprezentativac Andrija Stipanović je odigrao odličan meč za Trabzon. Za 31 minut na parketu imao je double-double učinak od 14 poena i 10 skokova. Sean Marshall je bio najefikasniji sa 16 poena, dok je Juan Palacios sa 16 poena predvodio Karsiyaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.