Double-double učinak Nurkića u pobjedi Portlanda

Odlična partija Nurkića

Double-double učinak Nurkića u pobjedi Portlanda

D. Rakanović

Košarkaši Portlanda pobijedili su noćas New York Knickse rezultatom 110:95. 

Blazersi su u svom Moda Centru pružili odličnu partiju, a trio Lillard, Nurkić i McCollum bio je izuzetno raspoložen za igru. 

Od početka utakmice je Portland krenuo jako i prvi period igre riješio u svoju korist 37:23. I u drugom periodu raste prednost domaćina, pa je na poluvremenu bilo 21 poen razlike (67:46). 

Knicksi treći period igre dobijaju četiri poena razlike, a u posljednjem periodu su se uspjeli primaći na 10 razlike na četiri minute prije kraja. Međutim, Portland poenima Lillarda i McColluma pravi seriju 10:0 i rješava pitanje pobjednika.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je odigrao odličnu partiju zabilježivši double-double učinak. Postigao je 16 poena i deset skokova, uz to je imao i tri asistencije. Na terenu je proveo samo 27 minuta, zbog problema sa ličnim greškama. 

Portland je predvodio Damian Lillard sa 30 poena, uz četiri skoka i pet asistencija. Istakao se i CJ McCollum sa 20 poena. 

U sastavu New Yorka najefikansiji je bio Kristaps Porzingis sa 18 poena i devet skokova. Courtney Lee je ubacio 16 Mindaugas Kuzminskas 14 poena. 

Portland je nakon ove pobjede na omjeru 33-38 i nalaze se na devetom mjestu. Osmoplasirana ekipa Denver Nuggetsa, bivši klub Jusufa Nurkića bježi Portlandu jednu pobjedu i trenutno su na omjeru 34:37.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi