Dragić: Bolje bi bilo da to u Srbiji ne čuju

"Ne smijemo im sve otkriti"

Dragić: Bolje bi bilo da to u Srbiji ne čuju

E. Škorić

Slovenija i Srbija večeras od 20:30 sati igraju veliko finale Evropskog prvenstva u Istanbulu.

Nakon sjajnih partija, Slovenija i Srbija zasluženo su u finalu, no najbolji je samo jedan i večeras će pasti odluka. Goran Dragić i Luka Dončić predvode Sloveniju i žele novo čudo. 

"Svi se smijemo i svi smo pozitivni. Pa, spremni smo, imali smo dobar trening, sastanke, tako da... Mislim da smo baš spremni. Ako ne, bit ćemo. Borit ćemo se na parketu. Srbi su jaka ekipa. Igra im se temelji s dvojicom glavnih igrača, Bogdanovićem i Marjanovićem, ali svuda okolo imaju dobru pomoć. No, imamo šanse i mislim da ćemo to koristiti", kazao je Dragić.

"Ako oni pročitaju koje su njihove slabosti, onda nećemo biti u mogućnosti da ih koristimo", dodaje NBA zvijezda uz smijeh.

"Definitivno će biti agresivni i igrat će dobru odbranu, ali naša igra im ne odgovara, posebno Marjanoviću", ističe Dragić, koji očekuje pune tribine i sjajnu podršku.

"Kada smo bili djeca, svi smo sanjali da igramo za svoju zemlju. Bez obzira na ishod, bit će ovo najbolja utakmica u mom životu", objašnjava košarkaš Miamija, koji je ispričao kako to izgleda jedan dan pred veliku utakmicu.

"Dan prije utakmice sve je mirno, kao pred oluju i još ste nasmijani i zaigrani. Na dan utakmice ide uobičajena rutina: Ujutro operete zube, idete na doručak, onda malo u sobu na protezanje, pa odspavate dva sata i već ste u autobusu i slušate omiljenu pjesmu", kazao je Dragić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi