Dragić i Johnson će zapamtiti Nurkića

Sjajne blokade bh. centra

Dragić i Johnson će zapamtiti Nurkića

M. Šljivak

Jusuf Nurkić nastavlja s odličnim nastupima za ekipu Portlanda u NBA ligi.

Bh. centar je u sinoćnjoj pobjedi nad Miami Heatom imao double-double učinak od 21 poena, 12 skokova, ali i tri blokade.

Posebno će Nurkića zapamtiti Goran Dragić i Tyler Johnson. Brutalno je div iz Živinica blokirao ovaj duo i tako je pokazao ko je gazda pod obručima u ovom meču.

U dosadašnjem dijelu sezone Nurkić ima blokadu po utakmici, ali kako igra sigurno je da će se ovaj statistički podatak značajno popraviti.

Što se tiče poena i skokova bh. centar je na prosjeku od  9,5 poena i 6,7 skokova, a u meču protiv Heata treba istaći i odličnu odbranu kojom je Hassana Whitesidea strpao u džep tokom tri četvrtine.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi