Dragić raspoložen protiv svojih, Toronto prekinuo crni niz

NBA liga

Dragić raspoložen protiv svojih, Toronto prekinuo crni niz

Osim za Netse, prethodna noć u NBA ligi bila je sretna za Toronto, Miami, Clipperse i Dallas.

Toronto je na gostovanju slavio protiv Philadelphije sa 114:103, a svoju noć imao je DeRozan koji je ubacio 35 poena. Iako su se 76ersi dobro držali, pobjednik u ovoj utakmici zapravo nije dovođen u pitanje, pa su gosti prekinuli svoj crni niz.

Miami je na svom parketu savladao Phoenix rezultaton 115:98, a blistao je Johnson sa 26 ubačenih poena. Goran Dragić je svom dojučerašnjem klubu u manje od 15 minuta ubacio 21 poen, dok je kod gostiju najefikasniji bio Bledsoe sa jednim poenom manje od Slovenca.

Zanimljivo je bilo i u susretu Minnesote i Los Angeles Clippersa. Gosti su rezultatom 110:105 teže od očekivanog opravdali ulogu favorita protiv dosta oslabljenog domaćeg sastava.

Najveće zasluge za trijumf Clippersa pripadaju Crisu Pauu koji je za 36 minuta ubacio 26 poena i dodao 14 asistencija. U ekipi domaćih najefikasniji su bili Neal i Wiggins sa 19 odnosno 18 poena.

Dallas je na svom terenu stigao do pobjede nad New Orleansom rezultatom 102:93. Meč je odlučen u trećoj četvrtini kada su domaći preokretom stigli u vodstvo koje su sačuvali do kraja.

Ellis je sa 20 poena predvodio svoj tim po efikasnosti, a sa druge strane najbolji je bio Cole koji je ubacio jedan poen manje.

NBA:

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 103:114
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 110:108
Miami Heat - Phoenix Suns 115:98
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 105:110
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 102:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.