Dragić: Zaustavili smo braću Gasol, to je bio ključ
Foto: EPA

Odveo Sloveniju u finale

Dragić: Zaustavili smo braću Gasol, to je bio ključ

Najbolji slovenački košarkaš Goran Dragić bio je jedan od heroja velike pobjede nad Španijom (92:72) i plasmana u finale Evropskog prvenstva.

Dragić je, uz Randolpha, bio najefikasniji Slovenac sa 15 ubačenih poena, a nakon utakmice je otkrio ključ trijumfa nad favorizovanim protivnikom.

"Bilo je teško, ali su nas treneri odlično spremili. Znali smo šta i kako treba da uradimo, a znali smo i da će spuštati loptu na braću Gasol, pa smo pustili da šutiraju spolja. To je bio ključ za pobjedu", rekao je Dragić, koji je istakao da je ponosan na svoje saigrače zbog velikog uspjeha.

Na pitanje koga želi u finalu, Srbiju ili Rusiju, Dragić je bez mnogo razmišljanja izabrao Srbiju, kojoj je poželio sreću u večerašnjem drugom polufinalu.

Goran Dragić je jedan od najboljih košarkaša na ovogodišnjem Eurobasketu, a postojala je velika vjerovatnoća da će se oprostiti od reprezentacije nakon njegovog završetka, što je i sam najavljivao. Sada, nakon plasmana u finale i sigurne medalje, teško je reći hoće li se to zaista i desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi