Drama u Atini pripala Zelenim

Odigrana i četvrta utakmica duela PAO-CSKA

Drama u Atini pripala Zelenim

Košarkaši Panathinaikosa večeras su na svom terenu u četvrtom susretu četvrtfinala Eurolige dočekali moskovski CSKA. Domaćin je nakon produžetka slavio rezultatom 73:72, te tako izjednačio rezultat u seriji na 2:2. 

Prvih deset minuta susreta pripalo je košarkašima iz Atina. PAO je ovaj period igre riješio u svoju korist rezultatom 21:16. U drugih deset minuta susreta gosti su zaigrali nešto bolje, pa su Armejci na odmor otišli sa jednim poenom prednosti(37:38). CSKA je ovaj period riješio u svoju korist rezultatom 22:16. 

U nastavku susreta opet su bolje zaigrali domaći košarkaši, pa je ekipa iz Atine u posljednjih deset minuta ušla sa tri poena prednosti. Armejci su u posljednjoj četvrtini uspjeli nadoknaditi zaostatak, pa je utakmica ušla u produžetak(64:64). 

U dodatnih deset minuta bolje su se snašli domaći Košarkaši, pa je prepuna OAKA na kraju slavila pobjedu rezultatom 73:72. 

Najefikasniji u redovima Zelenih bio je Jonas Mačiulis sa 15 postignutih poena. Reprezentativac BiH, Zach Wright nije postigao niti jedan poen za nešto više od 13 minuta provedenih na parketu. U gostujućoj ekipi 15 poena postigao je Vladimir Micov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.