Drama u Kaunasu, Rochestie tragičar Zvezde

Drama u Kaunasu, Rochestie tragičar Zvezde

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sa 78:76 u Kaunasu od Žalgirisa u meču prvog kola nove sezone Eurolige.

Zvezda je odigrala dobar meč u Kaunasu, ali nije uspjela da iznenaid Žalgiris, pa će porazom krenuti u novu sezonu.

Prva četvrtina bila je izuzetno neefikasna, tek 28 poena, a Žalgiris je vodio 15:13. Početkom druge četvrtine Zvezda prelazi u vodstvo, ali Žalgiris ponovo uspostavlja incijativu i na odmor odlazi sa plus tri (43:40).

U nastavku meča dosta uzbuđenja, gosti iz Beograda nisu dozvoljavali da se Žalgiris odlijepi, pa se do posljednjeg trenutka tražio pobjednik.

U dramatičnoj završnici Žalgiris odnosi pobjedu, mada ne bi bilo nezasluženo i da je Zvezda a kraju slavila. Rochestie je preuzeo posljednji napad za Zvezdu, gađao je trojku, no promašio je i ostalo je 78:76.

Paulius Jankunas je ubacio 15 poena, a Kevin Pangos je dodao 14 poena. Kod gostiju je Pero Antić bio najefikasniji sa 17 poena, a Milko Bjelica je ubacio 18. 

U drugom meču večeri Khimki je na svom parketu ugostio i na kraju savladao Valenciju. Bilo je 75:70 za domaći sastav.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi