Drama u Torinu: Hrvatska na Olimpijskim igrama!

Kvalifikacijski turnir u Torinu

Drama u Torinu: Hrvatska na Olimpijskim igrama!

E. Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su večeras Italija i Hrvatska u Torinu, a na Olimpijske igre u Rio de Janeiro putuju naši susjedi.

Nakon pomalo senzacionalne pobjede nad Grčkom u polufinalu kvalifikacijskog turnira u Torinu, večeras su izabranici Ace Petrovića uspjeli da savladaju domaću selekciju Italije i to nakon velike borbe u produžetku. Hrvatska je poslije 70:70 iz regularnog dijela, slavila sa 84:78.

Prvi period igre Hrvatska je dobila sa 19:12, a na poluvremenu je za naše susjede bilo 39:34.

Bogdanović je bio sjajan u sastavu Hrvatske u prvom dijelu, a Simon i Šarić su bili junaci hrvatske pobjede u nastavku. Simonove trojke su držale Hrvatsku, a Šarić je također u zadnjoj dionici postigao važne poene.

Italijani su bili u vodstvu krajem treće dionice, no opet su pali, pa je Hrvatska otišla na plus sedam. 

Bilo je i devet razlike, ali su Italijani smanjili na četiri koša razlike na četiri minute prije kraja. Prave Italijani seriju i dolaze na minus jedan. 

Uslijedila je velika drama u zadnje dvije minute. Na 20-ak sekundi prije kraja, Simon pogađa jedno slobodno, Hrvatska vodi 70:68. Melli u finišu pogađa za 70:70, pet sekundi prije kraja. Bogdanović je promašio, pa smo bili osuđeni na produžetak i na novu dramu.

U dodatnih pet minuta igre Italija je razbijena, iskusni italijanski igrači više nisu imali snage i Hrvatska slavi veliki plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. 

Bogdanović je predvodio Hrvate sa 26 poena, Simon je dodao 21, Šarić 18, a Planinić 13 poena. Belinelli je s druge strane ubacio 18 poena, Datome i Gallinari po 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi