Drama u Zadru i poraz Cibone u posljednjim sekundama

Sulejmanović ubacio 12 poena

Drama u Zadru i poraz Cibone u posljednjim sekundama

E. Čaušević

Košarkaši Zadra večeras su na domaćem parketu savladali Cibonu (85:84) u okviru 24. kola ABA lige.

Zadar i Cibona večeras su odigrali nevjerovatan meč u kojem su na kraju slavili domaći košarkaši u posljednjim sekundama utakmice. Zadar je prvu dionicu dobio sa 24:21, dok se na odmor otišlo kod rezultata 42:41 za domaće.

U trećoj četvrtini Cibona je igrala odlično, te je preokrenula meč. U posljednjim sekundama gosti su imali jedan poen prednosti i činilo se da će upisati pobjedu. Ipak, Zadar je u posljednjem napadu uspio da pogodio za dva poena preko Kovačevića u slavi sa 85:84.

Najefikasniji u redovima Zadra večeras je bio Barać sa 26 poena, dok je Marinković dodao 21 poen. U ekipi Cibone istakao se Reynolds sa 27 poena. Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović na parketu je proveo nešto manje od 17 minuta, te je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi