Draymond Green: Prošlogodišnja suspenzija me probudila
Foto: EPA

Uvjerava da mu se neće ponoviti greške iz prethodnog finala

Draymond Green: Prošlogodišnja suspenzija me probudila

Golden State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi će za nešto manje od pola sata istrčati na parket Oracle Arene u kojoj će odigrati drugu utakmicu velikog NBA finala, a košarkaš Warriorsa Draymond Green je odlučan da mu se ne ponove greške iz prošlogodišnjeg NBA finala.

I prošle godine su učesnici NBA finala bili isti, Cavaliersi i Golden State. Golden State je tada bio veoma blizu šampionskog prstena. Vodili su Warriorsi 3-1 u seriji kada je Green zbog nagomilanih nesportskih prekršaja morao propustiti petu utakmicu serije. Mnogi smatraju da je upravo tada sve krenulo nizbrdo za Golden State, pa su James i društvo na kraju došli do naslova prvaka.

"Nikada neću zaboraviti tu noć. To je velika noć u mom životu. To je nešto što me promijenilo. Nešto što me probudilo...Tada sam puno naučio, tako da cijenim sve to. Nisam jedan od onih koji su ogorčeni kada im se nešto loše desi. Iskoristim to, naučim svoju lekciju i krenem dalje", izjavio je Green pred večerašnju utakmicu.

"Prođete kroz neke stvari u životu, i rastete kao osoba. Naučite cijeniti različite stvari. U biti, učite iz svojih grešaka", dodao je košarkaš Warriorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi