Drucker asistira Gershonu
Drucker odlazi u Maccabi

Prihvatio ponudu Maccabija

Drucker asistira Gershonu

Novi član trenerskog tima izraelskog Maccabija, koji je nešto lošije otvorio sezonu u Euroligi, postao je Sharon Drucker. Ovaj mladi stručnjak bio je u Oostendeu, gdje je naslijedio Vladu Vukoičića, sadašnjeg trenera Bosne, ali se u Belgiji zadržao samo mjesec dana.

Naime, atraktivna ponuda od tima iz Tel Aviva, kojeg zovu «ponos Izraela» nije se mogla odbiti, a čelnici Oostendea nisu mu pravili problem da ode.
Drucker će tako biti prvi Gershonov pomoćnik koji je preuzeo klub kao prvi trener prošle nedjelje.

Drucker je potpisao ugovor na dvije i po sezone (do kraja 2010/11). Iako se čini nerezonskim da strateg poput njega koji iza sebe ima dosta trofeja (osvajač ULEB cupa, FIBA Eurochellenge cupa, duple krune u Belgiji) postane pomoćni trener, Drucker će u Maccabiju sigurno vrlo brzo postati šef struke, nešto kao što je to bio slučaj sa Davidom Blatom čija je karijera od tada krenula uzlaznom putanjom.
Izraelca će u Oostendeu zamijeniti dosadašnji pomoćni trener, Italijan Umberto Baddioli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije