Druga petorka Atlante stigla ogromnu razliku protiv Cavsa
Foto: EPA

Atlanta nakon fantastičnog preokreta slavila

Druga petorka Atlante stigla ogromnu razliku protiv Cavsa

D. Rakanović

Košarkaši Atlanta Hawksa nakon velikog preokreta savladali su Cleveland Cavalierse nakon produžetka sa 126:125.

Atlanta je na svom parketu uspjela u četvrtom periodu stići 26 poena zaostatka sa drugom postavom i uvesti meč u produžetak. 

U dodatnih pet minuta Atlanta uspijeva da slavi, a utakmicu je odlučila izgubljena lopta na ubacivanju iz auta Clevelanda pri rezultatu 120:121 na 25 sekundi do kraja, a Kent Bazemore je uspio ukrasti i položiti za tri poena prednosti Atlante. U narednom napadu Irving pravi faul u napadu, a Hardaway sa jednim pogođenim slobodnim bacanjem (120:124) na drugoj strani stavlja utakmicu van dometa Cavsa. 

Atlantu do velike pobjede predvodio je Paul Millsap sa 22 poena i devet skokova. Tim Hardaway Jr. ga je pratio sa 21 poenom i devet skokova, a Dwight Howard je ubacio 19 poena. 

Clevelandu nije pomogla ni odlična partija Kyrieja Irvinga koji je ubacio 45 poena i imao devet asistencija. LeBron James je imao triple-double učinak postigavši 32 poena, uz 16 skokova i 10 asistencija.  

Cleveland se ovim porazom kocka sa prvim mjestom na Istoku, trenutno su na omjeru 51:29, koliki ima i drugoplasirani Boston, olakšavajuća okolnost je što aktuelni šampioni imaju bolji međusobni skor sa Celticsima, s obzirom da su slavili u tri od četiri duela ove sezone. Do kraja regularnog dijela sezone Cavsi gostuju Miamiju i igraju kući protiv Toronta. 

S druge strane, Atlanta je ovom pobjedom se učvrstila na petoj poziciji na Istoku, sa omerom 42:38, dok šestoplasirani Bucksi našeg Mirze Teletovića imaju pobjedu manje u odnosu na Hawkse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije