Druga pobjeda Lakersa, Thunder mrtav bez udarnog dvojca

NBA liga

Druga pobjeda Lakersa, Thunder mrtav bez udarnog dvojca

U najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu u noći sa utorka na srijedu odigrane su četiri utakmice. Dvije su završene trijumfom domaćina, dok su u preostale dvije slavili gosti.

Los Angelesi Lakersi su pobijedili sa 114:109 na gostovanju kodd Atlanta Hawksa, što je ekipi iz "grada anđela" bila tek druga pobjedu u ovoj sezoni. Kobe Bryant je predvodio Jezeraše sa 28 ubačenih poena, a Carlos 

Boozer je dao dva manje, uz deset skokova. Double-double je upisao i Jordan Hill koji je pored deset skokova zabilježio i 18 poena.

Na kraju susreta se i Jeremy Lin u redovima gostiju mogao pohvaliti double-double učinkom, a on je pored 15 postignutih poena, deset puta uspješno asistirao svojim saigračima.

Millsap je u redovima domaćeg sastava postigao 29. Teague je pridodao 23, ali podrška ostatka ekipe je izostala, pa su Hawksi upisali svoje peti ovosezonski poraz (5-5).

Gotovo jednako loše otvaranje sezone, ili bolje reći katastrofalno, kao Lakersi imaju i Knicksi. Ekipa iz "velike jabuke" protekle noći je poražena na gostovanju kod Milwaukee Bucksa rezultatom 117:114.

Anthony je za nešto više od 37 minuta na parketu postigao 28 poena, Tim Hardaway Jr. 24, ali ni to nije bilo dovoljno za četvrtu pobjedu ekipe iz New Yorka u ovoj sezoni. Vrijedi kazati da je i Shumpert u redovima gostiju prebacio granicu od 20 poena, dao je jedan više.

Za razliku od gostiju domaći su raspodijelili poene, pa je sedam od deset igrača koliko je bilo u zvaničnom zapisniku imalo dvocifreni učinak, a najefikasniji igrač Bucksa bio je Turčin Ersan Ilyasova sa 20 poena.

U susretu sa najmanjim brojem poena protekle noći Utah je u svojoj EnergySolutions Areni savladala Thunder, a nakon posljednjeg zvuka sirne na semaforu je stajalo 98:81 u korist domaćeg tima. Najefikasniji u petoj pobjedi Jazza ove sezone bio je Alec Burks sa 20 ubačaja, dok je Burke imao tri poena manje.

Na drugoj strani Oklahoma bez svojih prvi zvijezda Duranta i Westbrooka nije ni približno kvalitetna ekipa, a omjer 3-9 dovoljno govori koliko nedostaje pomenuti dvojac. Lamb sa 19 poena bio je najučinkovitiji košarkaš gostiju u devetom ovosezonskom porazu.

Sa svega devet igrača u rosteru New Orleans Pelicansi su upisali svoju šestu pobjedu u sezoni, nakon što su slavili u gostima protiv Kingsa rezultatom 106:100. Anthony Davis je predvodio goste sa 28 poena, dok je Anderson postigao 22, od čega 15 u drugom poluvremenu.

Na drugoj strani raspoložen je bio DeMarcus Cousins koji je sa 24 poena i 17 skokova stigao do double-double učinka, ali on nije puno pomogao njegovoj ekipi u nastojanju da dođe do sedme pobjede u ovoj sezoni. 

Interesantno je da Pelikani u petak igraju protiv Nurkićevog Denvera.

Rezultati:
Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 109:114
Milwaukee Bucks - New York Knicks 117:113
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 98:81
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 100:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.