Duke i Butler u velikom finalu

NCAA March Madness Final Four

Duke i Butler u velikom finalu

Teme:

U finalu NCAA lige igraće jedini preostali prvi nositelj, Duke, te najveća senzacija ovogodišnjeg March Madnessa, Butler, koji je prvi put u historiji stigao do ovog uspjeha.

Nakon devet godina Mike Krzyzewski je odveo Duke u finale NCAA lige. Duke je pobjedom nad West Virginiom (78:57) opravdao ulogu favorita i sa igračima među kojima nema neke velike zvijezde, odnosno igrača kome se predviđa visoka pozicija na draftu, stigao do velikog finala.

Duke je do pobjede predvodila velika trojka kao i u prethodnim utakmicama. Jon Scheyer je ubacio 23 poena, Kyle Singler je dodao 21 poen i 9 skokova, a Nolan Smith 19 poena. Wellington Smith je kod Virginije bio najefikasniji sa 12 poena, a njihov najbolji igrač, Da'Sean Butler je meč završio sa 10 poena.

U velikom finalu protiv Dukea igraće mali Butler. Mali Univerzitet iz predgrađa Indijane stigao je do svog prvog finala u historiji. Pobjedom (52:50) nad favorizovanim Michigan Stateom, Butler je postao četvrti tim u historiji koji je sve protivnike do finala zadržao ispod 60 ubačenih poena.

Prvo ime u pobjedi Butera bio Gordon Hayward sa 19 poena i 9 skokova, a Shelvin Mack je dodao 14 poena. Michigan je igrao bez najboljeg igrača, Kalina Lucasa, koji je povrijeđen, a najbolji u redovima Spartansa bili su Durrell Summers sa 14 poena i 10 skokova, te Korie Lucious i Draymond Green, koji su ubacili po 12 poena.

Rezultati:

Duke – West Virginia 78:57
Butler – Michigan State 52:50

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.