Duke peti put stigao do NCAA titule

Pobjedom protiv Wisconsina

Duke peti put stigao do NCAA titule

Košarkaši Duke Blue Devilsa su se sinoć pobjedom protiv Wisconsin Badgersa okitili titulom prvaka u NCAA ligi, što je za ovaj tim bila peta titula u klupskoj historiji.

Duke, kojeg sa klupe predvodi legendarni Mike Krzyzewski, je slavio rezultatom 68:63, u finalu odigranom u Indianapolisu pred više od sedamdeset hiljada gledalaca.

Nakon prvog poluvremena koje je okončano bez pobjednika (31:31), Duke je u nastavku zaigrao bolje i na kraju stigao do velike pobjede kojim su postali prvaci.

Do titule ih je vodio Tyus Jones sa 23 poena, dok je Grayson Allen ubacio šesnaest. Justise Winslow je susret završio sa jedanaest, a Jahlil Okafor sa deset ubačenih poena.

Sa druge strane, sjajni Frank Kaminsky je sa 21 poenom i dvanaest skokova predvodio poraženi tim, dok je trinaest poena ubacio Nigel Hayes.

NCAA, finale:

Duke - Wisconsin 68:63

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.