Duke u finalu, kraj za Ohio
Kyle Singler je odveo Duke dalje

NCAA March Madness Sweet Sixteen

Duke u finalu, kraj za Ohio

Teme:

Nakon sinoćnjih polufinala u Midwestu i Southu, poznata su imena svih učesnika regionalnih finala NCAA za sezonu 2009/2010. Ohio State nije uspio preko Tennesseeja, dok su u ostalim mečevima favoriti opravdali očekivanja.

U finalu Midwesta nećemo gledati ni jednog od četiri prva nositelja, dok će jedino finale Easta igrati dva prva nositelja, Kentucky i West Virginia.

Legendarni trener Mike Krzyzewski došao je na samo korak od svog 11. plasmana na Final Fouru, a prvog nakon 2004. godine. Njegov Duke, inače prvi nositelj Southa, sinoć je bio bolji od Purduea sa 70:57. Kyle Singler je ubacio 24, a Jon Scheyer 18 poena, dok je kod Purduea najbolji bio JaJuan Johnson sa 23 poena i 5 skokova.

Protivnik Dukea u regionalnom finalu biće treći nositelj Baylor, koji je zaustavio još jednu senzaciju od strane desetog nositelja, Saint Mary'sa (72:49). Ukoliko pobijede Duke, Baylor će se plasirati na svoj prvi Final Four od 1950.godine, kada se takmičilo samo osam timova. LaceDarius Dunn je predvodio Baylor sa 23 poena, dok je Omar Samhan sa 15 poena i 9 skokova bio prvo ime St. Mary'sa.

Michigan State je, iako bez najboljeg igrača Kalina Lucasa, uspio slaviti protiv devetog nositelja Northern Iowe (59:52), koja je izbacila prvog nositelja Kansasa. Durrell Summers je sa 19 poena predvodio Spartanse do pobjede, a Adam Koch je kod Iowe upisao 13 poena. Junak prva dva kola, Ali Farokhmanesh je imao šut za tri poena 1/6.

Michigan State će u finalu Midwesta igrati protiv Tennesseeja, koji je u najboljoj sinoćnjoj utakmici iznenađujuće izbacio drugog nositelja, Ohio State (76:73). Pola minute prije kraja Brian Williams je pogodio tricu, a Bobby Maze ubacio oba slobodna bacanja i donio pobjedu Tennesseeju. Wayne Chism je s 22 poena predvodio Tennessee, dok je kod Ohio Statea najbolji bio Evan Turner sa 31 poenom i 7 skokova.

Rezultati:

MIDWEST:
Ohio State – Tennessee 73:76
Michigan State – Northern Iowa 59:52
SOUTH:
Duke – Purdue 70:57
Baylor – St. Mary's 72:49

Parovi finala:
MIDWEST: Tennessee – Michigan State
WEST: Kansas State – Butler
EAST: Kentucky – West Virginia
SOUTH: Duke – Baylor

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.