Duncan i Parker vodili Spurse do pobjede nad Fenerbahčeom

Spursi bolji od Fenera

Duncan i Parker vodili Spurse do pobjede nad Fenerbahčeom

M. Šljivak

Košarkaši San Antonio Spursa savladali su večeras u prijateljskom susretu Fenerbahče Ulker rezultatom 96:90.

Iako je Fener odigrao dosta dobar meč na kraju je San Antonio stigao do pobjede na krilima Tima Duncana i Tonyja Parkera.

Nakon prve dionice Spursi su imali osam poena prednosti (29:21), da bi Fener uspio do poluvremena da smanji razliku za jedan poen, te je tim iz Texasa na odmor otišao sa plus sedam 47:40.

Nastavak susreta je donio dosta izjednačenu košarku. Fener je igrao dosta dobro, te su bili konstantna prijetnja Spursima i uspjeli su da dodatno smanje prednost nakon 30 minuta igre. U zadnju dionicu je NBA šampion ušao sa pet poena prednosti 75:70.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Bez većih problema je tim Gregga Popovicha priveo susret kraju. Fenerbahče nije imao snage da dođe do eventualnog preokreta, te su Spursi nakon poraza od Albe večeras zasluženo slavili.

Tim Duncan je predvodio San Antonio sa 23 poena i sedam skokova, Tony Parker je dodao 22 poena po sedam skokova i asistencija, dok je na drugoj strani Andrew Goudelock ubacio 30 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.