Duncan kao u najboljim godinama, Spursi brejknuli Clipperse

NBA doigravanje

Duncan kao u najboljim godinama, Spursi brejknuli Clipperse

E. Škorić

Košarkaši San Antonio Spursa napravili su brejk u drugom susretu doigravanja protiv Clippersa u Los Angelesu.

Spursi su slavili nakon produžetka sa 111:107. Gosti su vodili 28:24 poslije prvog perioda igre, a na poluvremenu je bilo 52:47.

Početkom treće tim Gregga Popovicha odlazi na dvocifrenu razliku (57:47), ali je pred kraj dionice domaći sastav poveo 72:71. 

Ponovo Spursi odlaze na plus 10 (88:78), ali Clippersi prave 7:0 seriju i vraćaju se i igru. U finišu dolaze i do vodstva, ali je Patty Mills osam sekundi prije kraja ubacio oba slobodna bacanja za 94:94, a Chris Paul i Balke Griffin promašili su šuteve za pobjedu. 

Spursi su bili dominantniji u produžetku, pa su na kraju došli do brejka i izjednačenja na 1:1 u seriji. 

Tim Duncan je predvodio Spurse do pobjede sa 28 poena i 11 skokova te četiri asistencije, dok je Kawhi Leonard ubacio 23 poena uz devet skokova i dvije ukradene lopte. U redovima Clippersa Blake Griffin je ubacio 29 poena uz 12 skokova, a Chris Paul 21 poen uz sedam asistencija i osam skokova.

Serija seli u San Antonio, a treća utakmica igra se 25. aprila, četvrta odmah dan kasnije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.