Durant: Imali smo pravi stav

Krilni košarkaš Golden Statea

Durant: Imali smo pravi stav

Ekipa Golden Statea deklasirala je sinoć San Antonio Spurse u Oracle Areni (136:100) i povela sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Ponajbolji igrač Warriorsa Kevin Durant izjavio je da je njegov tim bio na visini zadatka.

"Naša poruka tokom cijele godine bila je da moramo da budemo urgentni od početka meča. Moramo u utakmicu da uđemo sa velikom energijom i zadamo prvi udarac. U prvom duelu to nismo imali, ali sada je sve bilo u redu", izjavio je Durant.

Spursi su nastupili bez Kawhija Leonarda, koji je u prvom meču obnovio povredu članka.

"Znali smo da će San Antonio biti oslabljen, ali oni su i dalje izuzetno težak protivnik. Znali smo da ne možemo da izađemo na teren i opustimo se. Imali smo pravi stav", dodao je Durant.

Krilni igrač Warriorsa susret je završio sa 16 postignutih poena.

Treći meč na programu je u noći sa subote na nedjelju u AT&T Centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi