Durant: Kao da sam ja kriv za nedostatak jednakosti u ligi
Foto: EPA

Odgovorio kritičarima svoje odluke da pređe u Golden State

Durant: Kao da sam ja kriv za nedostatak jednakosti u ligi

Dokaze o nedostatku jednakosti i konkurentnosti među ekipama NBA lige nije teško pronaći. Dovoljno je samo uzeti u obzir način na koji su Golden State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi stigli do NBA finala, ali i činjenicu da će se ove dvije ekipe u velikom finalu susresti treći put zaredom.

Kevin Durant je bio na meti velikog broja kritika kada je odlučio napustiti Oklahomu i pridružiti se Warriorsima. Međutim, sjajni košarkaš smatra da ova njegova odluka nikako nije utjecala na pogoršanje situacije u ligi kada je konkurentnost u pitanju.

"Kao da sam ja razlog što j***ni Orlando nije uspio doći do play-offa pet ili šest godina za redom. Jesam li ja razlog što je Brooklyn dao sve svoje pikove na draftu Bostonu? Kao da sam ja razlog što oni nisu dobri. Ne mogu igrati za svaku ekipu. Napustio sam jednu ekipu, a sada vi vjerovatno smatrate da bi ta ekipa bila konkurent za naslov prvaka. Ne mogu ja učiniti čitavu Istočnu konferenciju boljom. Ne bih mogao to učiniti ni kada je Zapad u pitanju", poručio je Durant svojim kritičarima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi