Durant: LeBron je popločao moj put ka super ekipi

Durant o prelasku iz Oklahome u Golden State

Durant: LeBron je popločao moj put ka super ekipi

D. Rakanović

Krilni košarkaš Kevin Durant prošlog ljeta prešao je iz Oklahome u Warriorse zbog čega je bio na meti žestokih kritika. 

Durant se pridružio Warriorsima u želji da osvoji NBA prsten, a pred treću utakmicu finalne serije NBA lige otkrio je i detalj zbog kojeg je prelomio. 

"LeBron je popločao moj put ka super ekipi. Ja sam se nadao i molio da će ljudi donositi odluke koje su najbolje za njih, ali ne i za druge. To je moć slobodnog agenta. Učini ono što želiš", rekao je Durant i dodao: 

"Odobravao sam odlazak Jamesa u Miami, kao i odluku LaMarkusa Aldridga da napusti Portland i ode u San Antonio. Oni su učinili ono što su željeli".

Podsjetimo, LeBron je napustio Cavse 2010. godine i u Miamiju se pridružio Dwayneu Wadeu i Crisu Boshu sa kojima je osvojio NBA prstene 2012. i 2013. godine, a u Ohaio se vratio 2014. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi