Durant odgovorio onima koji ga prozivaju

Nije više mogao da čeka

Durant odgovorio onima koji ga prozivaju

Krilni košarkaš Golden State Warriorsa Kevin Durant žestoko je odgovorio američkim medijima na prozivke da je uticao na odnose snaga u NBA ligi.

Najjača košarkaška liga svijeta nikada nije bila više predvidljiva. Čak i oni koji je samo površno prate mogli su pred početak sezone zaključiti da će u finalu igrati Golden State i Cleveland, baš kao i prošle, ali i pretprošle godine. 

Zanimljiva je činjenica da nijedna od ove dvije ekipe nije imala gotovo nikakvih problema da se domogne finala, kao da su igrali protiv nižerazrednih, a ne najboljih svjetskih ekipa. Mnogi upravo zbog toga zamjeraju Durantu, jer je pojačao Warriorse prošlog ljeta do te mjere da ih sada mnogi smatraju nedodirljivima. 

Ipak, Durant je imao spreman odgovor.

"Jesam li ja kriv što Orlando nije došao do play-offa pet ili šest sezona zaredom? Jesam li ja kriv što je Brooklyn dao sve svoje pikove Bostonu? Kao da sam ja razlog što oni nisu dobri. Ne mogu igrati za svaku ekipu. Napustio sam jedan tim i prešao u drugi za koji vi smatrate da je kandidat za titulu. Ne mogu da učinim Istočnu konferenciju boljom. Ne mogu to učiniti čak ni kjada je Zapad u pitanju", rekao je Durant.

Podsjetimo, Warriorsi i Cavaliersi finalnu seriju NBA lige počinju 2. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi