Durant produžuje saradnju sa Warriorsima
Foto: EPA

Potpisat će novi dvogodišnji ugovor

Durant produžuje saradnju sa Warriorsima

Kevin Durant je protekle sezone predvodio Golden State Warriorse do titule šampiona NBA lige, a sada pristižu vijesti da će ovaj sjajni košarkaš produžiti saradnju sa ekipom iz Oaklanda.

Naime, Warriorsi i Durant su postigli dogovor pa će MVP ovogodišnjeg finala NBA lige sa Golden Stateom potpisati novi dvogodišnji ugovor vrijedan 53 miliona dolara.

Durant će, prema novom ugovoru, imati mogućnost raskida saradnje nakon jedne godine, međutim čini se da je za sada bivši košarkaš Oklahome izuzetno zadovoljan u Golden Stateu.

I Durantov sadašnji ugovor je slično struktuiran. On je prošlog ljeta potpisao, također, dvogodišnji ugovor sa Warriorsima, te trenutno ima opciju raskinuti isti. To se, međutim, gotovo sigurno neće desiti.

"Planiram ostati ovdje...Sviđa mi se ovdje", izjavio je Durant, te dodao:

"Sviđa mi se sve što se ovdje dešava. Znam šta piše u mom ugovoru, ali nisam planirao doći ovdje samo na godinu dana. Nalazim se na pravom mjestu."

Durant je u svojoj prvoj sezoni sa Warriorsima u prosjeku bilježio nešto više od 25 poena, 8.3 skokova, 4.8 asistencija i 1.6 blokada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi