Durant se vratio na parket, Warriorsi ubjedljivi

Golden State razbio New Orleans

Durant se vratio na parket, Warriorsi ubjedljivi

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa ubjedljivo su savladali New Orleans na domaćem parketu sa 123:101.

Utakmica je premoljena u trećem periodu kada su Warriorsi stekli prednost od 25 poena (93:68), a do kraja su tu prednost lagano sačuvali. 

Zvijezda Warriorsa Kevin Durant se vratio na parket nakon povrede koljena koju je zadobio početkom marta. Utakmicu je završio sa double-double učinkom postigavši 16 poena i deset skokova, uz šest asistencija za 31 minut u igri. 

Kod Warriorsa je najefikasniji bio Klay Thompson sa 20 poena. Ian Clark je ubacio 17, JaVale McGee 16, a Andre Iguodala 15 poena. Stephen Curry nije nastupio danas zbog problema sa koljenom, a njegov povratak se očekuje u narednoj utakmici protiv Utaha. 

Kod New Orleansa se istakao Quinn Cook sa 22 poena. Jordan Crawford je ubacio 21, a Alexis Ajinca 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi