Durant vodio Oklahomu do pobjede nad Fenerbahčeom

NBA Europe

Durant vodio Oklahomu do pobjede nad Fenerbahčeom

M. Šljivak

Košarkaši Oklahoma City Thundera savladali su danas u prijateljskom susretu u Istanbulu ekipu Fenerbahče Ulkera rezultatom 95:81.


Fener je odlično otvorio susret, te je poveo sa 7:2. Ekipa Željka Obradovića je igrala odlično u prvoj četvrtini.Imali su u jednom trenutku i 10 poena prednosti 20:10, a nakon prvih 12 minuta igre Fenerbahče je imao osam poena prednosti 28:20.

Održavao je turski tim prednost sve do na četiri minute prije kraja prvog poluvremena kada Oklahoma preko Kevina Duranta dolazi do prvog vodstva na utakmici 39:37. Zahvaljujući sjajnoj igri Duranta Oklahoma je uspjela na poluvrijeme otići sa šest poena prednosti 48:42.

Thunder je održavao prednost tokom treće četvrtine. Fener je prijetio, ali nisu uspjevali da dođu do preokreta. Strašno zakucavanje je imao Kevin Durant u ovoj dionici, nakon koje je Oklahoma imala 10 poena prednosti 75:65.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Oklahoma je lagano privela susret kraju u četvrtoj četvrtini, te su došli do zaslužene pobjede na otvaranju predsezone.

Kevin Durant je predvodio Oklahomu sa 24 poena, dok je kod Fenerbahčea Bojan Bogdanović ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.