Durant: Westbrook me nekada izluđuje, ali mi je kao brat

Progovorio o odnosu sa saigračem

Durant: Westbrook me nekada izluđuje, ali mi je kao brat

Kevin Durant i Russell Westbrook su dvije najveće zvijezde Oklahome, tima koji bi bez njih dvojice definitivno bio jedna ispodprosječna NBA ekipa.

Njihov međusobni odnos se već dugo nalazi pod lupom američke javnosti, a česte su i špekulacije o tome kako se Durant i Westbrook privatno ne slažu baš najbolje.

"Postoje trenuci kada mi se ne sviđa ono što radi na terenu. Naravno, ni njemu se ne sviđa uvijek ono što ja radim. Ponekad izluđujemo jedan drugog, ali mi smo veliki prijatelji. Ako mi je nekada nešto potrebno, znam da će on biti tu da popriča sa mnom o nekemu što nema veze s košarkom. Naš odnos je bratski", rekao je Durant.

Najboljeg košarkaša Oklahome je naljutila novinarska konstatacija da je njihov odnos poremetila činjenica da Westbrook u posljednje vrijeme uzima više šuteva od njega.

"To su gluposti. On i ja se ne podnosimo jer Russell više šutira? Ma dajte, nismo djeca. Bezobrazno je uopšte i pričati o takvim stvarima, jer time pokazujete nepoštivanje prema meni jer me smatrate sebičnom osobom. Westbrooka smatram pravim prijateljem, bez obzira na to ko šutira više", zaključio je Kevin Durant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.