Durantovih 38 poena zasjenio triple-double Stephensona
Foto: ESPN

Indiana bolja od Oklahome

Durantovih 38 poena zasjenio triple-double Stephensona

E. Škorić

Košarkaši Indiana Pacersa savladali su Oklahomu Thunder City sa 102:97 u sjajnoj utakmici.

Tom je pobjedom Indiana ostala u igri za prvo mjesto na Istoku, a najveća konkurencija im je Miami predvođen LeBronom Jamesom.

Oklahomi nije večeras pomogao niti izuzetno raspoloženi Kevin Durant, koji je ubacio 28 poena (13-27 iz igre). Russell Westbrook je ubacio 21 poen, a dvocifrene brojeve poena ubacili su još Caron Butler (13) i Serge Ibaka (11).

Kod Pacersa je nekoliko igrača bilo izuzetno raspoloženo noćas. David West je imao učinak od 21 poen i šest skokova, Paul George je ubacio 20 uz 12 skokova, C.J. Watson također 20 poena, Lance Stephenson sa triple-double učinkom (17p, 11a, 10s).

Inače, ključne trojke u finišu za produžetke promašili su Westbrook i Durant kod gostiju, koji će igrati još sa New Orleansom i Detroitom. Indianu očekuje meč protiv Orlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.