Dva poena Mirze protiv Raptorsa, Brooklyn poveo u seriji

Pobjeda Brooklyn

Dva poena Mirze protiv Raptorsa, Brooklyn poveo u seriji

M. Šljivak

Košarkaši Brooklyn Netsa savladali su večeras u provom susretu doigravanja kao gosti Toronto Raptorse rezultatom  97:87, a Mirza Teletović je ubacio dva poena u ovom susretu. 

Netsi su dobro otvorili meč. Od samog početka su imali kontrolu nad utakmicom, a nakon prve dionice tim iz Brooklyna je imao osam poena prednosti 29:21.  Nastavili su gosti s boljom igrom i u drugoj četvrtini. Deron Williams i Joe Johnson su nosili Netse, dok su s druge strane Kyle Lowry i Jonas Valančiunas bili ipak premalo.

Ipak, uspjeli su da u drugoj četvrtini smanje zaostatak, te se na odmor otišlo s četiri poena prednosti, 50:46.

I nastavak je donio izuzetno zanimljivu utakmicu. Raptorsi su konstanto bili u igri, ali Netsi nisu dopuštali preokret. Uspjeli su u jednom trenutku domaći košarkaši da dođu do izjednačenja, ali su Netsi ipak na kraju da prelome susret u svoju korist i da dođu do pobjede. 

Deron Williams i Joe Johnson su predvodili Netse s po 24 poena. Mirza Teletović je ubacio dva poena uz loš šut iz igre jedan od šest. Kod Toronta Kyle Lowry je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.