Dva poena Teletovića u trijumfu Bucksa nad Rocketsima

Milwaukee slavio

Dva poena Teletovića u trijumfu Bucksa nad Rocketsima

E. Škorić

Bh. košarkaš Mirza Teletović ubacio je dva poena u trijumfu Milwaukee Bucksa nad Houston Rocketsima (127:114).

Bucksi su u sjajnom meču u BMO Harris Bradley Centeru očitali lekciju Jamesu Hardenu i društvu.

U drugoj četvrtini su Bukcsi otišli na dvocifrenu prednost, ali na poluvremenu je tim Houstona imao pristojan zaostatak od četiri poena (68:64). Rocketsi su samo znali i povesti u nastavku, no Bucksi su u zadnjih sedam-osam minuta utakmice ubacili u brzinu više i riješili pitanje pobjednika.

Grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo ubacio je 31 poen u pobjedi Bucksa, dok je Jabari Parker ubacio 28 uz sedam asistencija i osam skokova. Greg Monroe je  dodao 17 poena.

U sastavu Houston Rocketsa Harden je imao double-double učinak s 26 poena i 12 asistencija i samo jedan skok dijelio ga je od novog triple-doubla. Naš Teletović je ubacio dva poena u pobjed Bucksa, a igrao je skoro 15 minuta.

Imao je 1/4 šut iz igre i 0-3 za tri poena. Uz dva poena je imao i dva skoka te jednu ukradenu, ali i jednu izgubljenu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi